Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Осигуряват допълнителни средства за паралелки с по-малко ученици в община Крушари

Заседание на Общинския съвет /ОбС/ на Крушари ще се проведе на 28 юли, съобщават от местната администрация. В дневния ред са включени няколко докладни, свързани с образованието. Предлага се съветниците да дадат разрешение на финансиращия орган   за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес, извън осигурените по стандарта за съответната дейност, при сформиране на паралелки с по-малко от десет ученици в клас и такива с не по-малко от десет ученици в СУ „Христо Смирненски“ в Крушари и в ОУ „Отец Паисий“ в село Лозенец, както и за функциониране на маломерни  паралелки в ОУ „Васил Левски“ в село Коритен.

На заседанието ще бъде отчетено касовото изпълнение на бюджета на Община Крушари за първото шестмесечие на 2022 година. Ще бъдат внесени още няколко отчета за първите шест месеца на годината – за дейността на ОбС и неговите комисии, за изпълнение решенията на ОбС, за извършените разходи за командировки от председателя на местния парламент и на кмета. 

На вниманието на съветниците на Крушари ще бъде информация за изпълнението на  одобрените проекти и усвояването на финансови средства по оперативни и европейски  програми. Ще бъде предложено да бъде дадено принципно съгласие за побратимяване между Община Крушари и Община Бъняса, Република Румъния.

c