Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

БСП-Добрич се готви за националния събор на връх Бузлуджа

Националният събор на БСП „Бузлуджа` 2022” ще съчетае празника на Българската социалистическа партия - 2 август и 131-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСДП.

На 30 юли хиляди социалисти и тази година ще се съберат на традиционния събор, а за честването на историческото място  ще отпътува един автобус с членове на общинската организация на БСП в Добрич, съобщи лидерът й Боян Саркизов.

На 30 юли събитието ще се състои на Историческа поляна. Там ще се състои поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд;

В художествената програма, която ще продължи от 10.30 ч. до 11.30 ч. ще участват Миро, Владо Димов, Цветан Бонев. От 11.30 ч. до 12.30 ч. ще се проведе националният политически митинг.

„Ще пристигнем на Бузлуджа около11 часа. След събитията на върха хората от Добрич ще бъдат настанени в хотел в Трявна, а на следващия ден при пътуването обратно ще посетим забележителности в страната“, добави той.

Пътуването се организира с финансова подкрепа на централата на БСП.

c