Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Фолклор, надяждане и много настроение на Празника на пъпеша в село Българево

14-ият Празник на пъпеша ще се проведе в събота и неделя в каварненското село Българево. За втора година той ще е в два поредни дни, като в първия ще се забавляват възрастните, а във втория децата, каза за Про Нюз Добрич кметът на населеното място Георги Георгиев.

Празникът на пъпеша ще бъде открит утре от 19 часа в центъра на Българево. Тази година сме наблегнали на фолклора, информира Георгиев. В подготвената програма ще се представят самодейни състави от Българево, Каварна, Шабла, Балчик, Генерал Тошево, Варна, за настроението на присъстващите ще се погрижи оркестър от Генерал Тошево.

Традиционно ще се проведат конкурси за най-голям и най-сладък пъпеш, за най-млад и най-възрастен производител на сладкия плод. Победителите ще получат награди. Най-големият пъпеш ще бъде разигран на търг, средствата ще бъдат предоставени на читалището в Българево. М. г. със събраните пари е подпомогната дейността на детската градина.

В неделя, отново от 19 часа в центъра на селото, ще има забавления за децата. Предвидена е анимация, рисуване на асфалт, надяждане с пъпеш. С песни ще се представят детски формации – от детските градини в Българево и Каварна.

c