Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Трио от Северна Македония и Хорът на медиците „Родина” се представят във фестивала ”Stravaganza” в Шабла

Традиционният Международен фестивал за старинна музика, песен и танц ”Stravaganza” ще се проведе от 2 до 14 август в Шабла, съобщават от Общината. Тази година ще бъде неговото 15-о издание.

Проявите ще започнат в 19.30 часа на 2 август на Лятната сцена в парка, когато ще бъде представен концерт-спектакълът „Тишината между нас”. Музиката е на Албена Врачанска и Курт Вайл, текстове: Питър Табит Джоунс, Бертолт Брехт, Светла Георгиева. Участват Тереза Бракалова, Николай Моцов, акомпанира Зорница Гетова.

На 3 август от 18.30 часа в Зеления образователен център ще се състои камерен концерт с участието на на Дуо „Бас Данс” от София. Следващата проява – „Красика на Тюленово”, е на 9 август от 19.30 часа в село Тюленово. В нея ще участва Духов квинтет от Варна в състав: Красимира Аскерлакова-флейта, Надежда Енчева – обой, Владимир Кръстев- фагот, Тодор Тошев – валдхорна и Николай Казаков – кларинет.

На 10 август от 19.30 часа на Лятната сцена в парка ще се състои премиерата на „Многосмъртните” с автор Борис Мархолев, режисурата е на Георги Грозев. Клавирен концерт на Трио ”30 Fingers” от Република Северна Македония ще се състои на 13 август от 19.30 часа в Зеления образователен център.

На 14 август от 19.30 часа на Централния площад в Шабла ще се проведе Вечер на християнската хорова музика. В нея ще участва Хорът на медиците ”Родина” в София с диригент Мая Василева-Четрокова и вокален педагог Георги Петков. Солисти ще бъдат Георги Петков, Велислав Велев, Цветан Илиев, Наталия Хубавенска и Русалина Фереджанова.

Три заключителни концерта от майсторски класове са включени в съпътстващата програма на фестивала, те ще са в Зеления образователен център. На 4 август от 18.30 часа ще е на участниците в класа за млади оперни певци на проф. д-р Николай Моцов за млади оперни певци, на 6 август от 18.30 часа, в класа по флейта на Явор Желев и на 12 август от 18.30 часа – в класа по класическа китара на д-р Столина Добрева.

c