Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират общинска сграда в центъра на Добрич

Извършва се ремонт на общински имот по ул. „Независимост“ №7 Б в Добрич, който е предоставен за нуждите на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни /МКБППМН/, съобщи в социалната мрежа кметът Йордан Йорданов.

Дейностите включват цялостен ремонт на фасадите – нова дограма, поставяне на топлоизолация и полимерна мазилка, ремонт на покрива, подмяна на електроинсталациите на втори и трети етаж, подмяна на ВиК инсталация, изграждане на отоплителна инсталация и газификация. Предвиден е цялостен вътрешен ремонт на помещенията на втори и трети етаж, където ще се помещава МКБППМН и на стълбището в сградата.

Средствата по изпълнение на ремонтите дейности са осигуряват от бюджета на местната комисия.

В административната сграда МКБППМН ще осъществява консултативна и възпитателно-корекционна дейност с деца на възраст от 8 до 18 години и техните родители, както и дейности по превенция на противообществените прояви.

След приключване на ремонтните дейности ще бъде закупено и ново оборудване и обзавеждане за нуждите на консултант-психолозите и обществените възпитатели.

Очаква се строително-монтажните работи по текущия ремонт да приключат в срок до 30 септември.

c