Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шофьор от Крушари отива на съд - за втори път е заловен зад волана пиян

38-годишен мъж от село Крушари е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Варна във връзка с досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол при условията на повторност. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него - „задържане под стража“.

При рутинна проверка на лек автомобил, движещ се по улица в град Добрич, било установено, че водачът му – С.С. на 38 години не е в адекватно състояние. При направения му тест за употреба на алкохол на място се оказало, че мъжът седнал зад волана на превозното средство след запой. Концентрацията на алкохол в издишания от него въздух била  2,28 промила.

Мъжът бил задържан от органите на МВР и по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият вече бил осъждан за същото престъпление през 2020 година, когато бил хванат да кара кола с 1,53 промила в издишания въздух.

Работата по случая продължава.

c