Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изоставен от жена си мъж от Крушари запали къщата им, опита да се обеси

Мъж от село Крушари, който бил изоставен от жена си, запали дома им, а после опита да се самоубие, научи Про Нюз Добрич. Пристигналите на място огнеборци и полицаи успели да спасят живота му.

Сигнал за пожар в къща в селото е получен вчера около 13 часа, каза за медията ни директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров. На място са изпратени два пожарни автомобила с два екипа. От пламъците жилището е изгоряло напълно.

Пред полицаите мъжът споделил, че мотивът за деянието му е раздялата с жена му, каза говорителят на Районна прокуратура в Добрич Даниел Илиев. Разказал, че е запалил дреха, вероятно напоена със запалителна течност, която оставил в къщата и излязъл. След това се опитал да се обеси, но пристигналите ня място полицаи и огнеборци предотвратили това.

Мъжът е отведен от служителите на Второ РУ в Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич, където е настанен за лечение. По случая е образувана проверка, в хода на която са му снети показания. Жена му още не е установена. Най-вероятно и на нея ще й бъдат снети обяснения.

c