Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Поредна порция пияни и дрогирани шофьори задържа полицията през уикенда в Добрич

Образувано е досъдебно производство по случая с пиян шофьор, за който Про Нюз Добрич съобщи вчера. 38-годишният мъж е карал в Добрич лек автомобил „Фолксваген голф“. Автомобилът е спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ в 8,20 часа в неделя на изхода за Балчик, в района на паметника на ген. Цимерман. Пробата с дрегер установила, че мъжът е седнал зад волана стабилно почерпен - с 2.29 промила алкохол. Отказал е биологични проби.

На 15 юли автопатрул на 1 РУ Добрич е извършил проверка на автомобил, в който освен водач е имало и пътник, който предал топче със зелена тревна маса, реагиращо на канабис – 0,31 грама. Задържан и е образувано бързо производство.  

На 16 юли служители на 1 РУ Добрич спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с криминално проявен водач. При извършен тест за наркотични вещества е установена употреба на метамфетамин. Шофьорът е задържан и е образувано бързо производство.

На 17 юли в Добрич е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач известен на МВР. Установена е употреба на наркотични вещества – кокаин и метамфетамин. Шофьорът отказал биологични проби. Образувано е бързо производство.

c