Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

200 декара с пшеница изгоряха край Балчик

Нови 200 декара пшеница изгоряха в област Добрич в разгара на жътвената кампания. На 15 юли в РУ на полицията в Балчик е получен сигнал за пожар в землището на село Карвуна, в който са изгорели насажденията, информират от ОДМВР Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Над 60 пожара по време на жътвената кампания тази година са гасили огнеборците от област Добрич при 11 за същия период на миналата година. През миналата година през цялата жътвена кампания са били унищожени общо 600 декара  с пшеница, а през тази година само до момента те са над 1150 декара, съобщи директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Комисар Дарин Димитров.

От РДПБЗН призовават гражданите да се въздържат от палене на огън, да съблюдават противопожарните мерки и да не изхвърлят угарки от цигари. „Всичко е сухо и даже за една трева – на пръв поглед безобиден пожар, ние изкарваме и трошим техника за половин милион. Не дай си, боже, в същото време да се наложи наистина да помагаме на някого и техниката да е повредена. Всички живеем в един общ свят и трябва да се отнасяме с повече разбиране един към друг“, допълват огнеборците.

c