Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Съдът потвърди най-тежка мярка за Л.Л., който извади нож и обра служителка в Добрич

Окръжният съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за грабеж Л.Л..

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 21 юни 2022г., около 9.45 часа, от павилион в Добрич, отнема чужди движими вещи – сума в размер на 230 лв., от владението на служителка в търговския обект с намерение противозаконно да ги присвои. При нападението лицето употребил заплаха, насочвайки нож към жената.

След анализ на събраните към момента доказателства и преценка на доводите на страните, Окръжният съд намери за неоснователно искането за изменение на наложената на обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение.

Според въззивната инстанция правилно Районният съд е приел, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към разследваното престъпление, както и че съществува опасност  при по-лека мярка той да извърши друго престъпление. В определението си Окръжният съд акцентира на високата обществена опасност на разследваното деяние, и начина на извършването му.

Въззивният съдебен състав прецени, че при по-лека мярка съществува и реална опасност от укриване на мъжа предвид лошите му характеристични данни и наличието на друго висящо досъдебно производство за кражба.

Определението, с което Окръжният съд потвърди задържането под стража на обвиняемия, е окончателно.

източник: Пресслужба на Окръжен съд - Добрич

c