Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Зооцентърът с Добрич с проект за Екзотична къща, има нужда от подкрепа

Директорът на Центъра за защита на природата и животните в Добрич Християн Христов кандидатства с проект, с който кандидатства по програма на Пощенска банка. Финансиране на стойност 10 000 лв. ще получи проектът, събрал най-много гласове.

Идеята на Зооцентъра е наречена "Чуждоземци" и кандидатства в категорията „Зелени проекти“. Целта й е да се дадат по-добри условия за екзотичните животни в Центъра за защита на природата и животните в град Добрич.

„За жалост, именно те често имат нелеката участ да бъдат търгувани на черен пазар. Чрез спасителния център при нас дойдоха няколко дребни екзотични животни – саванен варан, зелена игуана, сладководна змиорка, папагал амазона. Тези екземпляри няма как да бъдат пуснати в естествената си среда, а при нас получават подобаващи грижи“, посочва Християн Христов.

Амбицията на екипа на Зооцентъра е облагородяване на екзотичната къща и осигуряване на подходящи условия по западен пример на спасените и конфискувани чуждоземци.

В поредица от лекции ще се предостави възможност на малки и големи да се доближат до екзотичните видове. Проектът ще бъде съпътстван от осведомителна кампания, за да запознаем широката публика и посетителите със заплахите за техните диви популации.

Всеки може да подкрепи проекта и Зооцентъра като гласува - чрез и-мейл или Facebook. Линкът, на който може да се гласува по много лесен и достъпен начин, е: тук

c