Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Забавления и лакомства за децата на празника „Нашият дом – морето“ в Тюленово

Забава до забрава за деца и всички, които още се чувстват такива, обещават организаторите на събитието „Нашият дом – морето“. То ще се състои на 16 юли, събота. Богата програма от забавления е предвидена за вечерните часове - от 17:30 до 22:00 ч., а мястото е площад „Морски“ в с. Тюленово. Всички ще могат да се забавляват с анимации, изработване на сувенири от морски раковини, забавни игри и фокуси. Градусът на настроението ще се вдигне с DJ Sprite парти и рисуване върху коприна. За малчуганите организаторите са подготвили сладолед и пуканки за всяко дете.

Събитието се организира от Местна инициативна рибарска група Шабла – Каварна – Балчик под мотото „Нашият дом – морето“ и е част от инициатива за популяризиране на Стратегията за Водено от общностите местно развитие по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020г. Достъпът е свободен за всички гости и жители.

По-рано през деня - от 8:00 - 10:30 ч., в Зеления образователен център в Шабла ще се организира риболов за начинаещи с участието на за деца и подрастващи. От 11:00 до 13:30 ч. центърът ще е домакин на работна среща „Нашият дом – морето“ /с покани/.

На площад „Морски“ в с. Тюленово от 10:00 до 16:00 ч. ще се състои състезание по подводен риболов за купа „Шабла“. За всички желаещи ще се организират няколко тура разходка с лодка до Тюленовата пещера.

c