Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Вкарват в затвора шофьор от село край Добрич, заловен повторно да кара пиян

Мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол при условията на повторност в Добрич, беше осъден ефективно с „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд

По бързо производство бе осъден 46-годишен мъж от село Златия, обвинен, че е управлявал автомобил след употреба на алкохол, след като е бил осъждан за това през 2021 година.

Само за 5 дни Районната прокуратура е постигнала осъдителна присъда за К.Т., като определеното му наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца. Освен това той ще бъде лишен от правото да управлява МПС за срок от 24 месеца и ще трябва да плати глоба от 1200 лева.

Към този период се добавят и 6 месеца затвор, тъй като мъжът е извършил деянието в периода на изпитателен срок по предходно осъждане за същото. Така подсъдимият ще влезе в затвора за период от 16 месеца.

Случаят, за който беше осъден К.Т., е от 10 юли 2022 година, когато докато управлява автомобила си, той бил спрян за проверка. При направения му тест за употреба на алкохол било установено, че мъжът управлява кола с концентрация от 1,58 промила алкохол. Проверката установила още, че 46-годишният обвиняем не за пръв път сяда зад волана след употреба на алкохол. Година по-рано той е бил осъден за същото престъпление на шест месеца условно с три години изпитателен срок.

Новата присъда на Добричкия районен съд подлежи на обжалване и протест.

c