Генерал Тошево Спорт

Стадионът в Генерал Тошево бе основно обновен за 156 000 лева

Окончателно приключиха всички ремонтни дейности на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево, съобщиха от Общината в добруджанския град. Работата по съоръжението продължи малко повече от месец и половина и обхвана външната част на цялата сграда, където е разположена централната трибуна и козирката. Ремонтът е на стойност близо 156 000 лева с ДДС, като средствата са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Ремонтирани са високият и ниският покрив на сградата, подменена е хидроизолацията, реконструирани са фасадите. Извършени са дейности по отводняването на покрива и изграждане на мълниезащита, изкърпване и шпакловане с минерална мазилка, както и работа по закритите трибуни – демонтаж на старите плочи, полагане на хидроизолация и нови гранитогресни плочи, създаване на нова конструкция за седалки и поставяне на седалки. Около цялата сграда беше изградена настилка от бетонни плочи.

Сградата е решена в бял цвят, а за контраст са ползвани специално направени орнаменти в червено, жълто и зелено – цветовете от знамето на Община Генерал Тошево. Седалките на централната трибуна са в бяло и червено. Те са монтирани така, че е изписана думата „СПОРТИСТ“, която е лесно четима от всяко място на терена. На козирката на съоръжението се чете надписът СТАДИОН СПОРТИСТ, който е разположен между герба на общината, емблемата на футболния клуб и логото на частен благодетел, осигурил финансирането на надписа.

Обновеният стадион „Спортист“ осигурява максимален комфорт на местните футболни фенове. Част от тях вече са убедиха в това по време на първата контрола от лятната подготовка на „Спортист 2011“ с тима на „Дулово“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.