Водещи новини Крими

От шизофрения страдал американецът, който скочи от блок в Добрич и уби случаен минувач

34-годишният американец, който вчера скочи от седмия етаж на блок в Добрич и уби случаен минувач, се е лекувал от параноидна шизофрения през последните 8 години, съобщиха на брифинг от Прокуратурата в Добрич.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, американецът се е хвърлил вчера от седмия етаж на жилищен блок на бул. „Русия“ и е починал по-късно в болницата. Инцидентът е станал около 18.00 часа. Гражданинът на САЩ е бил в Добрич заедно с майка си и брат си, женен за българка. Всички са били заедно в апартамента на българката. 34-годишният мъж влязъл в банята и след като излязъл минал през стаята и скочил през балкона. За нещастие, той се стоварил върху преминаваща възрастна двойка. Жената не е пострадала, но 73-годишният й съпруг е починал по-късно в болницата.

Почина и американецът, който се хвърли от 7 етаж в Добрич и уби минувач

И американецът, и възрастният добричлия са били все още живи, когато на местопроизшествието са пристигнали екипи на полицията и Спешната помощ. Първо издъхнал 73-годишният мъж, а три часа след инцидента – и американецът. През това време обаче той успял да даде кратки показания пред разследващите. Казал, че се лекува от 8 години от шизофрения. Гледал телевизия в апартамента и оттам насетне не си спомнял нищо.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Паралелно с това се извършват процесуално-следствени действия за събиране на доказателства относно евентуално извършено престъпление по член 127 ал. 1 от НК за склоняване към самоубийство. Назначени са съдебно-медицински експертизи, посочи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Съпругата на починалия 73-годишен мъж и дъщеря й са разпитани, днес предстои да дадат показания майката и братът на загиналия американец. Майка му вчера е потвърдила, че починалият е имал психично заболяване.