Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Каварна се проведе лятна вокална академия "Гласовете"

Първата от трите летни вокални академии "Гласовете" завърши с двучасов концерт на централния площад в морска Каварна.

Изключително успешна бе изминалата седмица за всички талантливи пеещи участници в академията и техните вдъхновяващи и енергични наставници - Надя Ботева и Георги Янков.

Много съвети получиха младите изпълнители, много певчески тайни и прийоми споделиха с тях пеещите вокални педагози. Участниците в лятната академия имаха възможност да чуят лекцията на фониатъра д-р Петя Генова, относно хигиената на гласа и мутацията му, да зададат въпроси, които ги вълнуват.

Младите певци, избрали музиката и пеенето за свое хоби, страст и цел, вероятно и като бъдеща професия, попиваха всяка дума и всеки звук от тандема Надя Ботева - Георги Янков, които работеха в пълен синхрон. Индивидуалните занимания и с двамата педагози, разучаването на 3 общи песни, едната от които на 5 гласа, разпяване в многоглас и изработване на 2 песни с всеки участник, дообогатиха певческата култура на младите пеещи таланти.

Нови приятелства, много смях и приятни и забавни певчески занимания ще оставят трайни спомени във всички участници в академията.

Много от участниците дори пожелаха да се запишат и в някоя от следващите 2 летни вокални академии.

Заключителният концерт бе кулминацията на едноседмичната академия, а младите таланти зарадваха с него жителите и гостите на морското градче. Домакините поздравиха всички участници и зрители на концерта с танц на Детската фолклорна танцова школа "Орисия".

Втората лятна вокална академия, която ще се проведе от 1 до 6 август, а третата е от 29 август до 3 септември.

c