Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Семейство от Добрич събира средства у дома с касичка „Дари надежда” и помага на нуждаещи се

В продължение на четири дни 8-годишната Славея Шопова от Добрич и две нейни приятелки изработваха гривнички и ги продаваха , за да помогнат за набирането на средства за лечението на Емо Ангелов от Добрич. Младият мъж е прикован в инвалидна количка след тежка катастрофа през 2018 година. В момента се провежда кампания за набиране на средства за неговото лечение в Тайланд. Сумата – 252 500 лева, е непосилна за неговото семейство.

В началото Славея, която е третокласничка в СУ „П. Р. Славейков”, и другите момичета продавали гривничките, за да си изкарат някакви пари. След това решили да отделят част от средствата за Емо Ангелов. Поставили кутия и в нея поставяли парите от всяка четвърта продадена гривничка. Накрая каузата на болния мъж толкова ги завладяла, че всички средства отивали за нея. 

„Благодаря на това сладко момиченце и нейните две приятелки, че са си отделили от лятната ваканция и са направили гривнички, които да продадат и да ме подкрепят  с изкараните средства! Респект!”, написа в социалната мрежа Емо Ангелов.

Малката Славея научила и се запалила по каузата на младия мъж от майка си Стелияна. За Про Нюз Добрич жената разказа, че много се занимава с различни благотворителни каузи, с които може да помага. Разказа, че знае за сполетялото Емо Ангелов още от самото начало, веднага след катастрофата. Освен това треньорът на сина й, който тренира футбол, се обърнал към нея преди повече от година за съдействие за поставяне на кутии за Емо по време на футболна среща. Помолил я да ги изработи и тя откликнала. 

Семейство Шопови – Стелияна, Галин и децата им Велислав и Славея, си имат у дома касичка „Дари надежда”. Жената обясни, че е един обикновен буркан със сърце и надпис. В него събират стотинки и когато се напълни даряват сумата на някой нуждаещ се. През последните месеци парите отиват за Емо Ангелов.

„Не се събират много средства, максимум 40 лева. Искам да дам пример на децата си, да не остават безразлични. Те ми казват: „Ти на всички искаш да помагаш”. Не, не искам на всички. Но когато мога да помогна, не мога да подмина”, категорична е Стелияна. Тя допълни: „А семейството на Емо няма как да ги събере тази пари. Аз съм човек, на когото много е помагано. Всичко става с хора – и за хубаво, и за лошо са необходими”, убедена е жената.

Тя продължава да слага кутии за набиране на средства за Емо Ангелов. Подкрепяла е по същия начин кампаниите на Александра от Варна и Жули от Добрич. Семейство Шопови активно се включва и в кампанията за набиране на пластмасови капачки в подкрепа на болницата в Добрич. 

c