Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хилда Казасян и Плевенската филхармония идват с филмова музика в Добрич утре

Концертът-спектакъл “Светът на киното в музика” на Хилда Казасян ще гостува в Добрич утре, 11 юли. Концертът е с начален час 19 ч. в зала "Добротица".

Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят “Светът на киното в музика”, който отваря вход към една друга реалност, едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти – Имало едно време в Америка, Кръстникът, Убий Бил, Кабаре, Флашданс, Хубава жена, филмите на Чарли Чаплин (Модерни времена) и много други. Проектът включва поредица от концерти (над 33) в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови ленти, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове.

На сцената освен Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. За още по-силно въздействие на концертите ще присъства и мулимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов специално за случая.

Проектът идва след огромния успех на програмата “Да послушаме кино” от 2019 година. Тя включваше едни от най-популярните теми от български филми, препълни големите сцени в България и грабна приза “Кристална лира” за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

https://pronewsdobrich.bg/2022/07/06/hilda-kazasyan-ochakvam-s-ogromno-netarpenie-sreshtata-s-publikata-v-dobrich/
c