Водещи новини Здраве

Новото Спешно отделение в МБАЛ Добрич е готово, ще заработи съвсем скоро

Ремонтът на Спешното отделение е напълно приключен, остава да бъдат оформени документите по проекта, след което то ще може да функционира, каза за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков. Откриването му ще бъда вероятно в края на месец юли.

Спешното отделение в добричката болница е изградено изцяло наново. Дейностите са по проект „Подкрепа за развитие на системата за Спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”, който ще обхване всички спешни отделения в България.

Ремонтът стартира в края на миналата година, а идеята е отделението да бъде модернизирано и направено по най-съвременните европейски стандарти. „Имаме ново оборудване и апаратура –  нови апарати за обдишване, нова спомагателна апаратура за измервания на показатели от всякакво естество, система от електронни монитори с централно наблюдение, нови ЕКГ апарати, апарати за аспирация, апаратура за дезинфекция и др.“, посочи д-р Желязков.

Новото отделение ще се простира на площ от над 900 квадратни метра, а досегашното е било около 650 кв.м. По думите на д-р Желязков то ще бъде много функционално, ще има вход за пациенти, които пристигат с линейки, друг за останалите, които имат нужда от помощ, както и още един към централния корпус на болницата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.