Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

„Българско машиностроене Добрич“ започна серийно производство на зърновози

БМД предлага решения, съобразени с конкретните изисквания на клиентите

Уникални изделия, съобразени изцяло с потребностите и изискванията на клиентите, предлага машиностроително дружество от Добрич.

„Българско машиностроене Добрич – БМД“ АД е наследник на Завода за полуремаркета и контейнери. След структурни промени дружеството функционира като самостоятелно на българския пазар, производствената му база е локализирана в Добрич.

Десетилетия машиностроително предприятие произвежда ремаркета за всички сектори в икономиката. Фирмата има собствен конструкторски отдел, който разработва индивидуални поръчки. Затова основното предимство на БМД е богатата продуктова гама и производствения опит, които дават възможност да предлага наукоемки изделия със специфично предназначение.

„Българско машиностроене Добрич – БМД“ АД се е утвърдило като надежден бизнес партньор.

„Досега сме произвеждали предимно единични бройки, които са изключително трудни – като документация, усвояване, технологии. Само хора с опит могат да правят това“, сподели пред Про Нюз Добрич изпълнителният директор на компанията Белин Белчев.

За първи път през последните години компанията произвежда серия от изделия. Спецификата на региона предполага те да са именно за нуждите на селското стопанство. БМД произведе серия от ремаркета за селското стопанство – зърновози.

Те са с големи обеми и са предназначени за транспорт на зърно. Тъй като относителното тегло на зърното е около 800 кг/куб. м и зърното е лек товар,  това дава възможност кошът да е голям като обем. Единият вид зърновоз е с вместимост от 21 куб м, а другият вид е 24 куб. м. Те са с различни ходови агрегати.

Интересът към изделието е много голям и разбираемо в началото на жътвата всички вече са продадени. Но желаещите да се сдобият със зърновоз, българско производство, могат да се свържат с фирмата и да направят своята поръчка. 

„Ние трудно си позволяваме лукса, поради липса на оборотни средства, да правим изделия без поръчка. Сега за първи път предлагаме серия. След участието в  БАТА Агро всички зърновози са продадени и след посещението на екипа ни в производствената база на БМД те отпътуваха към купувачите си.  

„Досега сме произвеждали предимно шосейни превозни средства. От десетина година произвеждаме и селскостопански. При тях изискванията са по-малки, тъй като скоростта на придвижване е по-ниска – до 40 км/ч. Докато при шосейните е 100-120 км/ч“, обясни  Белин Белчев. Всички изделия на „Българско машиностроене Добрич – БМД“ АД са узаконени за движение по пътищата.

Освен ремаркета за селското стопанство и зърновози, БМД предлага също мобилни заведения за бързо хранене, мобилни къщи за живеене, тип ремарке, ново хладилно изделие. Базови продукти са самосвали, специализирани ремаркета и надстройки за транспортиране на строителна техника, земекопна техника и пътностроителна техника; Ремаркета фургони за живеене, офиси, складове и работилници; Транспортни средства по ADR клас ЕХІІ и клас ЕХІІІ; Цистерни за пропан бутан, горива и др.; Бордови и фургонни ремаркета и надстройки за транспортиране на палетизирани товари; Фургонни надстройки и ремаркета за транспортиране на хранителни продукти и ремаркета магазини.
„Българско Машиностроене Добрич – БМД“ АД е утвърден български производител на ремаркета и надстройки за автомобили от лек, среден и тежък клас. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001: 2008 и поддържа системата за управление на качеството с обхват на сертификация: "Проектиране, производство, ремонт и сервизно обслужване на ремаркета, полуремаркета, надстройки за превозни средства, мобилни пространствени системи и метални конструкции за тях".

Натрупаният през годините опит в проектирането и производството на ремаркета  позволява на екипа му да предлага най-функционалното решение, съобразено със спецификата на строителната техника и конкретните изисквания на клиентите.

В съответствие с последните изисквания на европейското законодателство, при предаване изделията са съпроводени с всички необходими документи за регистрация в КАТ, включително протоколи от акредитираните в България европейски технически служби DEKRA и TUV и декларации от ИА „Автомобилна администрация” за типово одобрение.



c