Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Театър “Българска армия” гостува в Ген. Тошево с „Кафе с претенция”

Спектакълът "Кафе с претенция" ще бъде представен на сцената на Лятното кино в Генерал Тошево на 14 юли (четвъртък) от 20 часа, съобщават от Общината.

Автор е Георги Марков, постановка: Иван Урумов, сценография и костюми: Нина Пашова, музика: Дони-Добрин Векилов. Участват актьорите Иван Радоев, Моньо Монев и Юлиан Вергов. Билети на цена 8 лева могат да се закупят пред Общинската администрация.

Комичният сюжет на „Кафе с претенция” ни пренася в София през 1966 г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43-годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с „авера му” – 43-одишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска”. Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката в апартамента пристига неканен и третият им приятел – 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

c