Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гран При и още куп награди за талантите на Арт център „Палитра“ в Добрич от три фестивала

Куп отличия завоюваха талантливите възпитаници на Арт център „Палитра” в Добрич с директор Иван Иванов от три фестивала, в които взеха участие през последните дни.

Най-голямата награда на Международния фестивал „Светът в детските длани“ в Балчик бе присъдена на Студио за съвременни танци „Палитра“. Гран При спечели танцът „Вещерство“ във втора възрастова група. В първа възрастова група на почетното първо място се качиха отново танцьори на „Палитра“. Своя дебют на сцена направиха най-малките балеринки с танца „Патешка история“ и грабнаха третото място. Във фестивала взеха участие 63 деца от ССТ „Палитра“ под ръководството на своя хореограф Гергана Пейчева.

В категория „Вокал“ всички певци от Вокалното студио на „Палитра“ с ръководител Анелия Иванова бяха оценени и наградени. Първи места спечелиха Диляна Йорданова и трио “Colored voices”. На почетното второ място в различни възрастови групи се наредиха Александра Петрова, Калина Алексиева и Виктория Василева. С медали за  трето място се окичиха Вокална група „Карамелчета“, Сиана Митева и Клара Станчева. Поощрителна  награда спечели Яница Василева.

В същия ден друг представител на „Палитра“ взе участие в Международния фестивал “Приятели на България“ в Албена. Симона Тодорова зае второ място.

Седмица преди това балерините от „Палитра“ покориха и сцената на друг конкурс. Те участваха във Националния танцов фестивал "Магията на танца" в Шумен. „Щастливи сме, че трудът и работата ни са оценени и можем да се похвалим с 4 купи - две първи места, едно второ и едно трето”, сподели хореографът Гергана Пейчена. „Палитра” участва с 27деца, в две възрастови групи и две направления - съвременни и характерни танци. Ето и наградите:

  • 1 място - "Вещерство" – 3 възрастова група, съвременни танци
  • 1 място "Руски хоровод" – 4 възрастова група, характерни танци
  • 2 място - "Тарантела" – 3 възрастова група,  характерни танци
  • 3 място - "Жар птици" – 4 възрастова група, съвременни танци
  • Диплом за принос в развитието на танцовото изкуство за Гергана Пейчева
  • Диплом за принос в развитието на танцовото изкуство за Иван Иванов.

„Много мили и силни думи за нас от журито, което най- много ни радва! Оставаме забелязани, оценени и най- вече оставаме верни на себе си и нашето разбиране за танц и изкуство”, сподели Гергана Пейчева.

c