Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

 С 52 златни медала се окичиха талантите на „Алексия” от Добрич на Гимнастрада

Четири първи места завоюва Спортен клуб „Алексия” от Добрич на Зоналното първенство Гимнастрада, зона Север, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова. То се проведе на 2 юли в зала „Васил Левски” и Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Федерацията по художествена гимнастика провежда четири състезания по Гимнастрада през годината, обясни Мавродиева. Две от тях са зонални – зона Север и зона Юг, и две държавни за същите зони. На първото зонално първенство за зона Юг, провело се в Пловдив, с формацията във възраст 10-14 години момичетата от СК „Алексия” също завоюваха първо място.

На Зоналното първенство във Велико Търново спортният клуб от Добрич участва с четири формации с общо 52 деца в първите две възрасти – до 7 години и 7-10 години. Клубът се представи в категориите Малки групи и Формации. По думите на Мавродиева е имало по над 10 отбора конкуренция във всяка възраст и всяка категория. С малките ансамбли, които са до 10 деца, работи Севдалина Мавродиева-Нейкова. Те се представиха с „Африка” и „Танц на земята”. Треньор на големите формации е Ваня Колева, изпълниха „Щъркели и жабки” и „Работливите мравки”. 

Четирите ни формации попаднаха в т. нар. златна вълна, каза Мавродиева. По думите й в Гимнастрада можеш да спечелиш златен медал, покривайки определен брой точки. Добричкият клуб се е готвил точно по този регламент, успял е да ги покрие и така всички 52 деца се окичиха със златни медали.

„Децата са много щастливи, а ние още повече, защото де факто това е бъдещето на нашата школа, това са малките ни възрасти – сподели президентът на СК „Алексия”. – Всички са свикнали големите да носят медали, но друго е още когато от рано виждаш как и в малките възрасти се появяват много талантливи деца”. Мавродиева разказа, че на Гимнастрада са били с много голям фен клуб, защото всички деца са били с родителите си.

С това състезание приключи зимно-пролетният състезателен сезон за СК „Алексия”. През лятото ще се провежда подготовка, която ще е индивидуална за всяко дете. Новият състезателен период ще започне през октомври. Тогава са държавните първенства по Гимнастрада и естетическа гимнастика.

c