Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Празник на пъпеша подготвят в най-голямото село в Каварненско - Българево

Празникът на пъпеша тази година ще се проведе в два поредни фестивални дни – 23 и 24 юли. Единият от тях ще е посветен на децата.

Най-голямото село на каварненската община – Българево, по традиция е домакин на Празника на пъпеша. На площада отново ще се проведе състезание за най-голям и най-сладък пъпеш, а спечелилите ще получат специални Дипломи.

Традиционно много емоции предизвиква изложбата „Пъпешови фантазии“.

Уникалното събитие по традиция събира гости и жители на региона, които ще погледат, ще се повеселят и ще похапнат от вкусния плод, който дава поминък на населението от селището. Празникът  ще бъде съпътстван с вкусна кулинарна изложба, на която сръчни домакини ще демонстрират изделия от пъпеши, а за децата са предвидени множество игри и забавления. Майстори ще демонстрират карвинг от вкусния плод и различни десерти.

Българево е известно с пъпешите си в целия регион, като по пазарите в градовете най-търсени са именно пъпешите от селото край морето, заради чудесните им вкусови качества и аромат. По пътя за легендарната Калиакра, всеки има възможност да спре и закупи вкусните пъпеши и дини в селото.

c