Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В края на юли ОбС Добрич ще гласува кредита от 12 милиона лева за нов център

На сесията на Общинския съвет на Добрич в края на юли Общината ще внесе предложението за изтегляне на кредит до 12 000 000 лева за ремонт на центъра в Добрич.

„Искаме да направим това пространство веднъж завинаги. Надяваме се да го направим така, че 20-30 години да няма нужда от ремонт“, заяви кметът Йордан Йорданов.

До две седмици ще бъде готово заданието за проекта, след което се очаква на 1 август да бъде обявен конкурсът, който, както вече бе съобщено, ще е международен. Срокът ще бъде по-дълъг от първоначално предвидените три месеца заради отпускарския период.

„Ковид, войната и инфлационните процеси забавиха новия Програмен период на ЕС и Плана за възстановяване. Това означава, че общините ще могат да започнат дейности по различни проекти най-рано през лятото на 2023 година. Но ние не сме спрели да работим и търсим варианти за финансиране. За кредита за центъра, разбира се, трябва да получим съгласието на Общинския съвет, защото иначе нямаме никаква друга възможност да го ремонтираме“, коментира кметът.

c