Водещи новини - дясно Култура

Студио „Сарандев“ с две Гран при и пет отличия от фестивала „Приятели на България“

Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокални педагози Елена Карабельова и Жана Стефанова се завърна с куп отличия от XXIII Международен фестивал “Приятели на България“, който се проведе от 1 до 7 юли в курорта Албена.

Седемте изпълнители от Добрич успяха да завоюват седем престижни отличия. Носители на Гран при в своите възрастови категории са Сиана Славчева и Теодора Велинова. С Лауреат Първа степен бяха отличени Ивайла Михайлова, Никол Михайлова, Петя Минчева и Ванеса Кънчева. Никол Николова стана носител на Лауреат Втора степен.
Професионалното жури, оценяващо изпълненията на участниците, бе в състав:
Невена Петрова – джаз вокалист, музикален и вокален педагог; Дима Труфкин – музикант, изпълнител на българска и балканска музика, педагог в центрове по изкуствата в гр. София; Красимир Демиров – актьор в ДТ „Й. Йовков“ – Добрич.
Фестивалът „Приятели на България“ тази година се проведе в красивата, комфортна и многофункционална зала „Перуника“ на  Албена.
Директор на форума е Дима Иванова-Апталидис, а управител на Международната фестивална програма „Приятели на България“, още от основаването ѝ, е Цветан Иванов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.