Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Обявяват обществена поръчка за ремонта на читалище „Й. Йовков“ в Добрич

Обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи за проект „Повишаване на енергийната ефективност и редуциране на отделените вредни емисии“ в сградата на Народно читалище „Йордан Йовков“ обявява днес Община Добрич, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. Процедурата е одобрена от Националния доверителен Еко фонд. Оферти за ремонта ще се събират до 26 юли. Ако няма обжалване, се надяваме от септември да започнат реалните строително-ремонтни работи, поясни Йорданова.

Стойността на предстоящите дейности е 1 134 613 лева, а срокът за изпълнение на ремонта е максимум 120 дни.

Увеличиха парите за съфинансиране на ремонта на читалище „Й. Йовков“ от страна на Община Добрич

Община Добрич кандидатства пред МОН за финансиране на изграждането на нов физкултурен салон на територията на ОУ „Хан Аспарух“. Проектното предложение на стойност 1 328 000 лева с ДДС е внесено в министерството на 27 юни. Проектът ще бъде съфинансиран от Общината, посочи зам.-кметът.

На 30 юни към Министерството на спорта е входиран друг проект – за основен ремонт на СК Добротица, който е на стойност 1 767 327 лв. с ДДС.

За последните 6 месеца Общината е приела 19 заявления за категоризация на обекти, от тях към момента постъпленията са над 6 000 лева. От търговия на открито в общинската хазна са влезли близо 37 хил. лв. Туристическият данък, събран към момента от общината, е 15 860 лева, а от сезонните тераси приходът е близо 80 хил. лв.

Издадените разрешения за таксиметрова дейност са 1044.

c