Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

На 1 август ще заработи безплатната площадка за строителни и домакински отпадъци в Добрич

Площадката за разделно събиране на отпадъци от домакинствата в Добрич ще заработи от 1 август, съобщи зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. Той допълни, че през следващата седмица ще започне информационна кампания за начина на ползване на площадката.

Основната цел е гражданите да оставят строителните си и други отпадъци на тази площадка и това ще бъде напълно безплатно, стана ясно от думите на инж. Керванов. Той заяви, че съоръжението в никакъв случай няма да се превърне в сметище. Всеки отпадък ще бъде сортиран в контейнери и извозван.

„Искаме да намалим максимално изхвърлянето на строителни отпадъци по кофите. Предвиждаме те да бъдат използвани за рекултивация на стара кариера. Целта ни е да не товарим допълнително депото в Стожер“, посочи зам.-кметът.

Продължават текущите ремонти по изкърпване на уличната мрежа и междублоковите пространства, каза още инж. Керванов. Дейности се извършват в кварталите Дружба 1, 2 и 3, както и в кв. Добротица. Ремонтират се алеите в Гробищния парк на Добрич. Ремонтите по инвестиционният кредит на Общината вървят по улиците „Ясна поляна”, „Емона”,  „Цар Освободител”,  „Иван Вазов” и „Панайот Хитов”.

c