Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Изграждат обществена пералня в неизползвана част от детската градина в Безмер

Обществена пералня ще бъде изградена в неизползваема част от детската градина в село Безмер. Община Тервел обяви обществена поръчка за изготвянето на технически проект за преустройството.

Детската градина в село Безмер е работеща, с две детски групи. От 1.06.2022 г. кухненският блок не се използва. Приготвянето на храна за децата се извършва в новооткрит център за социални услуги в селото. Целта на проекта е да се представи решение за преустройване на всички помещения на кухненския блок , които имат светла височина над 2,60 метра, в помещения на спомагателен сектор на обществена пералня. Характерна особеност на обекта е, че се намира в населено място, в което няма канализация. Съгласувано с компетентните органи е решение за обслужването му като обществена пералня чрез изгребна яма.

Пералнята трябва да има два сектора: единият за изпиране на пране от детски заведения  и другият - за изпиране на пране от специализирани заведения за социални услуги за възрастни.

Детските заведения в Община Тервел се посещават от около 380 деца годишно и включват:  три детски градини в Тервел, детска ясла в Тервел, детски градини в селата Жегларци, Орляк, Зърнево, Градница, Каблешково, Безмер, Попгруево, Ангеларий, Коларци. В община Тервел се предлага една резидентна социална услуга за възрастни и това е дом за стари хора в село Полк. Савово с капацитет 25 домуващи.

В предметния обхват на възлагане в настоящата обществена поръчка  са включени следните дейности:

Дейност №1 – Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически” проект.

Дейност №2 -  Упражняване на авторски надзор по смисъла на Закона за устройство на територията при изпълнение на строително-монтажните работи на обекта.

Начинът на възлагане на поръчката е събиране на оферти с обява. Прогнозната й стойност е 9 600 лева с включен ДДС. Оферти се приемат до 5 юли.

Снимката е илюстративна

c