Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Генерал Тошево започва Националният фестивал на лавандулата

Осмото издание на Националния фестивал на лавандулата в Генерал Тошево ще се проведе днес и утре в Генерал Тошево. Той започва в 10 часа днес с откриване на фото-пленер „Лавандулови импресии“. Час по-късно на площада в добруджанския град ще бъде открит традиционният Базар лавандулови продукти.

11.30 ч. е началният час на зоната на бутиковите винарни от Добруджа, а от 12.00 ч. шеф Стилиян и шеф Калоян от MasterChef ще се погрижат за изхранването на гости и участниците във феста. В 16.00 ч. участници и гости ще посетяят местна дестилерия.

Фестивалният 2 юли започва в 8.30 ч. по туристическата лавандулова пътека, организирана от ТД "Добруджанец"  с пешеходен преход до близки лавандулови насаждения и дестилерия в околностите на Генерал Тошево. От 10.30 ч. посетители ще посреща лавандуловият базар, на който по традиция ще се представят производители на етерични масла и лавандулови био-продукти, приложници и земеделски стопани.

В 11.00 ч. ще бъде открита фото-изложба „Лавандулови импресии“ с куратор: НЧ "Светлина 1941" Ген. Тошево и НЧ "П. К. Яворов - 1867" Чирпан.

От 12.00 ч. в Кулинарната зона вкусни изненади ще приготвят шеф Стилиян и шеф Калоян – Мастър клас. Началният час на детската лавандулова работилница „Моята лавандулова Добруджа“ е с начален час 14 ч. Ще се проведе и конкурс „Крал и Кралица на Лавандулата“.

От 16.00 ч. ще започне Парад на ретро-автомобили, организиран от "Авто Мото Клуб Толбухин" - гр. Добрич.

Фестът ще продължи с музикална и танцова програма на Лавандуловата сцена от 18 часа. Официалното откриване на Фестивала на Лавандулата‘2022 ще е от 19 часа. След това гала-концерт ще изнесе Веселин Маринов.

c