Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Клуб "Виктория" от Добрич ще участва в Балканиада по естетическа гимнастика в Гърция

СКЕГГ „Виктория” от Добрич ще всеме участие в първите Балкански игри по естетическа групова гимнастика, съобщи президентът на клуба и треньор Мариета Канаврова. Те ще се проведат от 8 до 10 юли в Превеза, Гърция. България ще бъде представена от двата национални отбора - жени и девойки, и от клубовете „Академик”, София и „Виктория”, Добрич.

„За нас е чест и привилегия да представим както града, така и страната ни на такъв изключително висок форум на естетическата гимнастика”, сподели Канаврова.

Тя разказа, че подготовката на възпитаничките й за това състезание е започнала още след международния турнир "IFFAG Academic Cup", когато се класираха на първо място. ”Още тогава стана ясно кое ще е следващото ни предизвикателство, а именно - предстоящата Балканиада. Освен това, обещахме, че поетапно ще  продължим да подготвяме още отбори за участие на състезания”, обясни президентът на клуба.

На Балканиадата в Гърция СКЕГГ "Виктория" ще участва с 2 отбора - един в най-малката възрастова категория и един при по-големите.

c