Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Исторически финал: Короноваха две бридж двойки в юбилейното издание на Фестивала в Албена

Завърши тридневният маратон на двойковия "Конгрес Албена" от програмата на 40-ото юбилейно издание на Международния бридж фестивал "Албена 2022".

На финала от 14 двойки силите на участниците бяха така изравнени, че се получи парадокс - за първи път в историята на Фестивала шампиони станаха две двойки с абсолютно еднакви резултати след изиграване на 78 игри. Това са румънските звезди Мариус Йонита - Филип Флорин и младите надежди Адриан Филимон и Давид Калипетре.

На трето място се класираха българският доайен Илко Попов и Пламен Христов /Пламбата/ от Варна. Четвърти и пети са отново румънски двойки: Богдан Нягу-Мирча Петреску и Ирина Филимон-Роберт Кристо.Шести са Добрин Колев и Георги Георгиев /Ямбол/, а седми-вицепрезидента на Полската бридж федерация Пьотр Валчак и партньора му Адам Блачно.

В утешителния "Б" финал шампиони станаха Тончо Чобанов и Атанас Иванов /Варна/, втори са ветераните от националния отбор Георги Гергов /София/ и Ради Радев /Ст.Загора/, а трети - Румен Балджийски /Сопот/ и Краси Ангелов /Ловеч/.

Днес стартираха игрите в най-престижното състезание на Фестивала - откритият отборен турнир, в който ще се включат и шампионите на България от отбора на "Бридж+". Турнирните срещи ще продължат и през почивните дни, а финалните игри ще поставят точка на 40-ото юбилейно издание на Международния бридж фестивал "Албена 2022".

c