Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пиян разби стъкло на АГ отделението в болницата в Добрич, насини санитарка

Санитарка е пострадала при снощния екшън в Отделението по акушерство и гинекология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, научи Про Нюз Добрич от началника на звеното д-р Ивайло Петев. Както вече информирахме 30-годишен мъж е разбил малко преди полунощ стъкло в отделението.

Д-р Петев уточни, че е счупено стъкло на ПВЦ-врата към стълбище. По думите му мъжът бил видимо пиян. Разказа, че е съпруг на пациентка, на която е проведено необходимото лечение. Лекарят не знае какво точно е искал 30-годишният мъж и защо е трябвало да троши. Самият той не е бил на работа когато е станал инцидентът и не знае какво точно се е случило. Работещите в АГ-отделение му казали, че на съпруга не е отказано нищо, „просто той си е решил да буйства и да покаже какъв мъж е”. „

30-годишен счупи стъкло в отделение в болницата в Добрич

Пияният блъснал една от санитарките, в резултат на което рамото й е насинено. „Какво трябва да кажа на тази жена следващия път, когато трябва да посрещне близък на пациентка?”, попита медикът.

„Не мисля, че това е нещото, което ние заслужаваме”, сподели д-р Петев. По думите му това не е първият подобен инцидент. Но се опасява, че няма да е и последният. Смята, че това ще продължава, докато не се промени законодателството и наказанието за посегателство срещу лекари и медицински персонал не се третира като такова срещу длъжностно лице.

„Защото ние не сме длъжни да търпим такова поведение, а всъщност го правим. Но нека всеки да прецени дали това заслужаваме. Ако смятат, че това заслужаваме, да дойдат да ни кажат и да ходим на друго място”, категоричен е д-р Петев. 

c