Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Дамската банда „Second to None“ е победител в рок фестивала в Добрич

„Second to None“ от Варна е победителят от Националния фест на ученическите и студентските рок групи, който се проведе в Добрич. Рок бандата, която е съставена само от девойки, печели в първа възрастова група. Следват ги „Монолог“ от Сливен и „Loners on the Hill” от Пловдив.

Това обявиха на пресконференция днес членовете на журито на фестивала. Негов председател е Славчо Николов („Б.Т.Р“, „Фондацията“). Другите членове са Венко Поромански („ТЕ“, „Фондацията“), Атанас Пенев („Б.Т.Р“) и Звезди Керемидчиев („АХАТ“).

Във втора възрастова група – първи са „Графит“ от Силистра, втори са „Deathmag“ от Пловдив и „Spleen“ от Варна са на трето място.

Тази година във феста участват 19 български рок групи и изпълнители от Украйна.

„Благодарим за подкрепата на другите групи участвали на фестивала и на феновете от Добрич! Беше див купон, срещнахме нови приятели и много се забавлявахме.

Тази вечер е награждаването и гала концерт на спечелилите групи и журито. Благодарим ви Добрич! Елате и тази вечер да послушаме хубава рок музика!“, споделиха дамите от „Second to None“ в профила си във фейсбук.

Тази вечер в Летния театър е галаконцертът на победителите и журито. Входът е свободен.

c