Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ново заслужено признание и конкурсни награди за младите вокални таланти на Добрич

Сезонът на летните конкурси започна ударно за талантите на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокални педагози Елена Карабельова и Жана Стефанова. През изминалия уикенд младите вокални надежди взеха участие в четири различни форума, като успяха да завоюват общо 9 отличия, сред които и две награди ГРАН ПРИ, споделиха от ОМЦ-Добрич.

Петнадесетият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“2022 – Варна донесе на „сарандевци“ четири награди. Безапелационно ГРАН ПРИ-то на конкурса грабна Мартин Стоянов. Щастливият победител отнесе в къщи огромна дървена статуетка, изобразяваща морско конче, изработена специално за носителя на голямата награда, грамота и парична награда.  Малката Ивайла Михайлова пък успя да се пребори за престижното Първото място във втора възрастова група. Денислава Димитрова се класира на челното Второ място в най-оспорваната трета възрастова група, само на крачка от върха. В четвърта възрастова група Александра Иванова също намери място в челната тройка. Тя бе отличена с Трета награда.

Мартин, Денислава и Ивайла имаха удоволствието да пеят на Гала концерта, който се проведе в късните часове на 26 юни. В него по традиция участват не голям брой солисти и вокални формации, определени от журито като най-убедително представили се в конкурсната програма.

През уикенда в морската ни столица Варна се преведе и друго събитие, свързано с изява на млади поп изпълнители – Песенният конкурс „Киното – моя любов, моя песен“, който се провежда в рамките на Международния фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“2022. В този форум се представи талантливата добричлийка Димитрина Германова от Студио „Сарандев“.
Тя грабна Първа награда при индивидуалните изпълнители с песента „Оставаме“ от Филма „Оркестър без име“. А в дует с варненката Мойра Янкова (нейна приятелка и колежка от Държавна опера – Варна)  тя спечели голямата награда на конкурса – ГРАН ПРИ. Димитрина и Мойра впечатлиха журито с изпълнението си на песента “Beauty and the beast” от филма „Красавицата и звяра“ и грабнаха така мечтания от всички участници чек от 1000 лв.

Още едно талантливо момиче на Студио „Сарандев“ се представи в певчески конкурс през изминалите два дни. Петя Минчева пътува до красивия черноморски град Поморие за участие в Международния детски фестивал „Корабът на изкуствата“, от където се завърна с Трета награда.

Двете малки принцеси на Студио „Сарандев“ – Сиана Славчева и Ванеса Кънчева достигнаха и до по-далечна дестинация, за да мерят сили с други малки певци от цялата страна. Те участваха в VIII Фестивал-конкурс за вокални изпълнители „Вярвай, искай, можеш“2022 – Банкя. Представиха се в Категория „Поп музика“ - първа възрастова група и успяха да грабнат отличия: Трета награда за Сиана и Специална награда за Ванеса.

c