Бизнес Водещи новини

Десетки тирове със слънчоглед от Украйна паркират на булевард в Добрич

Множество сигнали за струпване на тежкотоварни автомобили в Северна промишлена зона на град Добрич пред базата на „Олива“ получи Про Нюз Добрич от наши читатели.

Опасенията на гражданите са, че районът не е предназначен за престой и паркиране на товарни автомобили – не е осветен, не е маркиран и т.н., и това създава предпоставки за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия. В тази връзка попитахме Областната дирекция на МВР регламентирани ли са паркирането и престоят на тежкотоварни автомобили на територията на град Добрич и в частност във визирания район. Какви действия предприема Областната дирекция на МВР-Добрич за предотвратяване на тежки пътни инциденти в района в резултат на струпването на тежкотоварни МПС? Правени ли си инспекции и давани ли са предписания на отговорни институции за предприемане на необходимите действия? На кого? Какви предписания?

От отговора на Областната дирекция на МВР става ясно, че струпването на голям брой тежкотоварни автомобили в района е във връзка със сключени договори за доставка на слънчоглед за „Олива“ от Украйна. Основна причина за струпването е свързана с бавната обработка на доставените товари във връзка с вземане на проби и разтоварни дейности, както и оформяне на митническия внос.

От страна на МВР Добрич е инициирана среща с ръководството на „Олива“ АД, като са дадени предписания за пренасочване на автомобилите към охраняеми ТИР паркинги за изчакване.

През цялото денонощие районът се обхожда от автопатрули на ОД на МВР за осигуряване на обществения ред и предотвратяване на инциденти. На Община град Добрич е направено писмено предписание за възстановяване на уличното осветление в района.

Съвместно с Общината се обмислят варианти за пренасочване на тежкотоварните автомобили към обособени паркинги, посочват още от ОД на МВР.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.