Водещи новини - дясно Крушари Култура

С много награди откриха сезона самодейците от НЧ “Йордан Драгнев”, Крушари

С много награди откриха сезона самодейците от НЧ “Йордан Драгнев – 1894” – с. Крушари. След близо двегодишно прекъсване, предизвикано от кризата с Covid-19, самодейността в местните читалища бавно се възстановява и набира скорост.

На приключилия Международен фолклорен фестивал “Атлиманска огърлица” – гр.Китен, танцово-певческата група за автентичен фолклор и група за стари градски песни към читалището в с. Крушари, се завърнаха с много награди. С индивидуален приз „Пазител на фолклора“ е удостоен Светлин Марков – художествен ръководител на групата за автентичен фолклор.

Танцово-певческата група е удостоена с две награди – диплом „Специалната награда на НЧ „Свобода- 1948“ – гр. Китен и диплом „Лауреат І-ва степен“ за достойно представяне.

Групата за стари градски песни получи диплом „Лауреат І-ва степен“ за участието си във фестивала. Предстоят още изяви на съставите в Калипетрово, Регионалния събор на Текето, представяне на обичая “Жътва” в Рибарица през юли и други участия. На всички самодейци, музиканти и ръководители, желаем нестихващо вдъхновение, сили и ентусиазъм, за да крепят и пазят българския дух.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.