Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Успешно започна лечението на малкия Тихомир от Добрич в Истанбул

Успешно започна лечението на 7-годишния Тихомир Зурнаджиев от Добрич в LIV hospital в Истанбул, Турция, става ясно от публикация на негови близки в социалната мрежа. Те написаха: „Скъпи наши приятели, благодарим Ви, че ни дадохте шанс да дойдем тук и да лекуваме нашият супер герой!” Разказват, че изследванията му показват значителен успех на терапията със стволови клетки и че заболяването се забавя. Вече няма дефицит на витамин Д, чернодробните показатели са надолу и най-вероятно ще влязат в норма след  вливката.

Близките споделят, че Бог ги чува и вижда, вярват, че Тишо ще излезе победител след всичко това. „Поклон пред всички Вас, които сте на страната на малките герои! Бъдете здрави!”, написаха още те.  

Припомняме, че малкият Тихомир страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен. Тя е прогресивно заболяване, засягащо скелетната мускулатура, а в късните стадии – сърдечната и дихателната система. Първата проява на симптомите на коварната болест е когато детето е на около 5 години. От LIV hospital в Истанбул са предложили да се направят 6 вливания на стволови клетки, всяка от които струва 9 хил. евро. Това би дало шанс на момчето по-дълго време да бяга, играе, да ходи на училище, да бъде самостоятелно и да живее по-дълго.

Цялата сума, която е нужна за лечението на Тихомир, е 54 хиляди евро, тя е непосилна за неговото семейство. Средствата бяха събрани за кратко време благодарение на добрите сърца на дарители.

c