Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ивелина Радионова представя най-новата си книга в Шабла

Най-новата си книга – „До Боянския майстор”, ще представи в Шабла Ивелина Радионова. Събитието ще се състои на 25 юни от 11 часа в Зеления образователен център.

Ивелина Радионова е родена през 1977 г. в Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет във Варна. В момента работи като главен счетоводител в частна фирма. Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов”, „Вълшебство за Коледа“, „България навеки“, „Цвете за теб“, повестите „Обич“ и „Алтъна” и сборници с разкази „Йова разказва“, „Писано с огън“ и „До Боянския майстор“. Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания.

Авторката е носител на редица отличия, сред които първа награда в национален конкурс „Горчиво вино“ в Петрич, първа награда в международен конкурс „Лирични гласове“ в София, първа награда в конкурс, посветен на Освободителната война, първа награда в конкурс „Свищовски лозници”, първа и втора награда в конкурс, посветен на Вапцаров в Благоевград, втора награда за епична книга в Шипка и други. Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

Ивелина Радионова
c