Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Десетокласничка от СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич с първа поетична книга

Премиера на „Разговор със звездите” - първата стихосбирка на Габриела Господинова, ученичка в 10 ,,а" клас на Училището по изкуства СУ ,,Св. Климент Охридски" в Добрич, се състоя в Регионална библиотека „Дора Габе”. Момичето е с множество награди от състезания и конкурси в сферата на литературата и философията на общинско, областно и национално ниво. Редактор на поетичния сборник е Веселина Атанасова, поетеса и дългогодишен преподавател по Български език и литература в училището.

Директорът на библиотеката Теодора Денкова приветства гостите и авторката и изрази желанието на културната институция да предоставя сцена за таланта на младите хора. 

Литературната среща откри Радостина Калчева, преподавател по Български език и литература - инициатор и организатор на събитието, а Веселина Атанасова представи учителите, приятелите и семейството на Габриела, които са я подкрепили и вдъхновявали в реализацията на изданието, и ѝ пожела „звезден“ успех. Авторката на „Разговор със звездите” сподели с гостите за своя път, ценностите и мечтите си, за необходимите ѝ тишина и уединение, любимите си места и хора, които ѝ дават надежда и сила да продължи. Тя благодари на съмишлениците си и на СУ ,,Св. Климент Охридски", финансирало проекта.

На премиерата прозвучаха изпълнения на флейта, китара и пиано на ученици от музикалните паралелки на Училището по изкуства, сред които и Габриела Господинова. Многобройните приятели и почитатели на талантливата авторка получиха автограф върху дебютната ѝ книга.

c