Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде създаден в Община Добричка

Предложение в Община Добричка да бъде създаден Съвет по въпросите за социалните услуги внася на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ кметът Соня Георгиева. Редовната сесия на местния парламент ще се проведе на 29 юни.

Създаването на Съвета е във връзка със Закона за социалните услуги. Той ще подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво, както и анализ на състоянието и ефективността им. Ще разработва предложения за подобряване на качеството им, ще изпълнява и други функции, възложени от ОбС.

Съставът на Съвета по въпросите на социалните услуги се определя с решение на ОбС по предложение на кмета на Общината. Соня Георгиева предлага той да бъде председателстван от зам.-кмета Румяна Иванова, а членовете му – 14 на брой, да са представители на общинската администрация, на Регионалното управление по образованието, Регионалната здравна инспекция, Второ РУ, БЧК, Дирекция „Бюро по труда”, потребители на социални услуги и ръководители на домове и центрове, които ги предоставят.

c