Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Най-мащабното почистване на град в България инициира в Добрич 20-годишният Калоян Ризов

Най-мащабната акция за почистване на град в България организира в Добрич със свои приятели 20-годишният Калоян Ризов - студент в Медицински колеж „Йорданка Филаретова” в София. За Про Нюз Добрич той сподели, събитието ще е през септември, официално пълната информация за него ще обяви на 16 август, когато е рожденият му ден.

Припомняме, че младежът инициира кампания за почистване на Добрич „Ние можем” на 19 февруари. Тогава в инициативата се включиха 350 души – както възрастни, така и много ученици. Почистени бяха няколко района - около ресторант „Орехите” и Скейт парка, зала „Добротица”, хотел „Добруджа”, паметника на Хан Аспарух, старото обръщало на ЖК „Добротица”, площадката до СУ „П. Р. Славейков”, Градски парк „Свети Георги”. Събрани бяха над 600 чувала с отпадъци.

Акцията през септември ще е под мотото „Ние сме едно” и ще обхване целия град. Към момента организатори са Калоян Ризов и четирима негови приятели, но е убеден, че станат много повече. „Предвидени са много изненади”, сподели младежът. Той очаква в акцията да се включат всички, които дават мило и драго за Добрич. В момента организаторите търсят подкрепа за кампанията от различни организации, водят се разговори с три такива.

Предстои след часове в страницата на кампанията „Ние можем” да бъде качен трейлър на инициативата. Той ще бъде разпространен във Фейсбук групите на Добрич, може да бъде видян в Инстаграм страницата на Калоян Ризов, в ТикТок версията му. Трейлърът ще подскаже леко какво ще се случи, каза студентът.

„Силно вярвам в гражданите на Добрич. Очаквам в кампанията да се включат между 1 000 и 1 500 души – сподели младежът. – Искам да предизвикам вълна и тя да тръгне от Добрич към цяла България”.

c