Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Община Добрич кандидатства за 1,7 милиона лева за ремонт на Спортен комплекс „Добротица“

Община Добрич ще кандидатства за финансиране за основен ремонт и изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания при Спортен комплекс „Добротица“. Проектът е на стойност 1,7 милиона лева, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова.

Спортен комплекс “Добротица’' се състои от две зали - едната за баскетбол и волейбол, другата – лекоатлетическа. Сградата е проектирана в края на 70-те и завършена в началото на 80-те години на XX век. В периода на експлоатация са правени няколко частични ремонта. При последния са подменени хидроизолацията и топлоизолацията на покрива на лекоатлетическата зала. Монтирани са нови ограждащи фасадни елементи - термо панели с полиуретанов пълнеж, и PVC дограма. Ремонтирани са санитарните възли на двете нива на сградата.

С новия проект в Залата за лека атлетика се предвижда цялостна подмяна на стенните финиши - дървени облицовки по стените на залата; подмяна на парапета на трибуните към пистата; демонтиране на старите нефункциониращи въздуховоди от тавана на залата; подмяна на стария окачен таван с нов, подмяна на всички осветителни тела в залата, както и ел. таблата; изграждане на рампа за хора с увреждания при входа на залата за лека атлетика; монтиране на информационно табло до пистата за лека атлетика и др.

За Залата за волейбол се предвижда демонтиране на старите нефункциониращи въздуховоди от тавана на залата; подмяна на стария окачен таван с нов, подмяна на всички осветителни тела в залата; демонтиране на декоративната обшивка под прозорците на залата и полагане на нова варо-циментова мазилка и боя, позволяваща влажно почистване; подмяна на цялата настилка при трибуните; монтиране на нови плексигласови прегради на трибуните за ВИП гости и др.

Основно ще се ремонтират и съблекалните. Предвижда се и пренареждане на всички външни настилки с наклон навън от сградата за лека атлетика и подмяна на част от компрометираните и разрушени плочи; изцяло възстановяване на външното стълбище към залата за лека атлетика; осигуряване на рампа, съблекални и санитарен възел за хора с увреждания.

Проектът трябва да бъде одобрен за финансиране от Общинския съвет и от спортното министерство.

c