Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Над 6 тона капачки събраха при последната кампания в помощ на МБАЛ-Добрич

6 200 кг  пластмасови капачки и 480 кг пластмасови бутилки са събрани при последната инициатива на благотворителната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” – Сдружение „Заедно правим добрини”, съобщават организаторите й.

На събитието в центъра на Добрич на 28 май са събрани още 140 кг алуминиеви и 20 кг метални кенчета, 2300 лв. от жълти стотинки, както и 700 лв. от продажба на торбички с логото на кампанията, пуснати в дарителска кутия.

„Благодарим на всички, които се включиха в събитието, което реализирахме! Благодарим ви, че повярвахте в нас и нашата кауза! Продължавайте да ни подкрепяте, защото сме почти на финала до достигане на целта ни!“, споделят организаторите Йоана Койчева, Димитрина Младенова и Милена Савова от Сдружение „Заедно правим добрини”. Благодарение на неуморния им труд през последните три години болницата в Добрич получи два пациентни монитора и родилно легло за Родилно отделение, видеоларингоскоп и трансдюсер за ехограф в Детско отделение. Миналогодишната кампания на сдружението събра 4,5 тона пластмасови капачки.  

3 буса с капачки събра благотворителна инициатива в помощ на болницата в Добрич

Средствата от кампанията са предвидени за закупуване на операционна маса за АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Тя е на стойност между 40 000 и 50 000 лева.

c