Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов в Албена: Бях против вота на недоверие, но искат да фалират България

Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари и да фалират държавата, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри тази сутрин лятната академия на женската структура на партията. Форумът се провежда в петзвездния "Фламинго Гранд" във вилно селище "Албена", където лидерът на ГЕРБ говори по актуалните политически теми. В дискусията участват областния координатор Деница Сачева, Делян Добрев и др.

Ето и част от онова, какво лидерът на ПП ГЕРБ заяви по време на откриване на форума:

Бях против да се иска вот на недоверие. Не че не го заслужават, не че не трябва да си отиват веднага. Кражбите и корупцията в момента са в небивали размери. Само от горивата в момента извън България на всеки литър излиза по 1 лев и българинът това го разбира.

Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много! По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без тригодишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари.

Според Бойко Борисов кризата тепърва идва и трябва всички да сме подготвени за нея.

Разширяването на ЕС - убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да хванат бика за родата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. И блокира процеса като го хвърля на парламента. Той бяха в стрес и упор и се крие за НС, защото не може нищо да придвижи, свързано въс Северна Македония.

На президента Радев казах още преди години,  че омразата, която насажда сред хората и ще убие политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков, както много други хора. По-късно ще извадим 12 неистини от него. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната.

Ние сме свършили всичко! Всяка партията, която е готова за подписването на дългосрочен договор за втечнен газ, сме й съюзник. Ние сме партия, в която еднакво добре се чувстват и християни, и мюсюлмани. Всяка партия, която посочи Путин като агресор, е наш съюзник. Но се радвам и на "Възраждане", защото в момента няма кой да представлява проруските и левите хора? Моето мнение обаче е, че Русия е агресор! Но това не значи, че не може да има протест.  А завчера симпатизантите на Петков гонят, бият и чупят опонентите. Трябва да има истински политически спор, а не улични личнове.

И в най-тежки времена - по време на войните лидерите са развявали бялото знаме и са заставали на средата да търсят изход. Петков обаче казва, че няма да преговаря с ГЕРБ, ДПС, "Възраждане", ИТН. Най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Уважете избора на хората! Толкова българи отиват и гласуват за тези партии, а той си позволява квалификации от рода на "мафия". Това са българските избиратели.

c