Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Близо 5-километрова опашка от тирове задръства пътя към ГКПП Кардам

Близо 5-километрова опашка от тирове е задръстила пътя към ГКПП Кардам, видя репортер на Про Нюз Добрич. Положението е такова от повече от седмица, казват местните хора. Според тях такова голямо струпване на товарни камиони на границата досега не е имало.

„Последните дни е така, на приливи и отливи е, но се поддържа голяма опашка. На моменти стига почти до центъра на селото. Лошото е, че шосето няма такава пропускателна способност и леките автомобили не могат да изпреварват тировете, за да стигнат до границата“, каза за Про Нюз Добрич кметът на Кардам Георги Събев. Той и жителите на селото се оплакват, че мръсотията край пътя е голяма, защото тежките коли чакат да преминат границата по много часове. Виждат се и полицейски коли, които контролират положението на пътя.

Това са предимно украински товарни автомобили със зърно и други стоки, техният трафик през последния месец е силно увеличен, казват местните. Пред добричката фирма „Олива“ през последната седмица също имаше паркирани няколко десетки коли.

Преди граничния пункт чакат и молдовски, български и турски тирове. „А ние в същото време чакаме да ни оправят пътя, за което няколко пъти протестирахме. Последно министърът в оставка на МРРБ Гроздан Караджов беше обещал до септември т.г. пътят от граничния пункт до Ген. Тошево да бъде реконструиран, но сега не се знае какво ще се случи. Хората продължават да са много недоволни от лошия път и нагласата е да стигнем до блокиране на отсечката. Пък АПИ да насочва тировете от където иска“, коментира Събев.

c