Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ансамбъл „Филип Кутев“ с впечатляващ концерт в Добрич за 70-годишния си юбилей

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ гостува на сцената на Летния театър в Добрич в рамките на своето национално турне, посветено на 70-годиишния му юбилей.

ДФА “Филип Кутев” гостува със състав от над 80 души. Специални гости в двучасовата концертна програма на Ансамбъла бяха колегите и приятели от ПФА „Добруджа“  – също с богата история, донесла световно признание на неговото творчество и основна мисия да съхранява, обогатява и популяризира уникалния добруджански фолклор. Любовта си към българския фолклор като гост-солист сподели и победителката в осмия сезон на „Гласът на България“ Петя Панева. Публиката имаше възможността да се наслади на нейните удивителни изпълнения на народни песни, чийто аранжимент е дело на директора на Ансамбъла, диригент и композитор – Георги Андреев.

ДФА „Филип Кутев“ завладя сцената на летния театър с майсторските умения на танцовия състав в изпълнението на знакови творчески постановки, а въздухът и сърцата на публиката се изпълниха с много емоции и незабравими мелодии от неговия музикален и песенен репертоар.

c