Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започнаха забавленията в Летен детски клуб „Играй и учи“ на библиотеката в Добрич

Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, на 14 юни посрещна първите деца от 6 до 12 години, които се включват в Летен детски клуб „Играй и учи“. Директорът Теодора Денкова приветства малчуганите и техните родители, благодари им, че са избрали да прекарат част от летните си дни в библиотеката и им пожела приятни емоции, забавления и едно прекрасно слънчево лято. Всяко дете получи подарък книгоразделител, за да отбелязва коректно любимите си книжки при четене.

Традиционната екскурзия в най-голямото книгохранилище на областта включва разходка във всички сектори за обслужване на читатели и обработка на книгите. Участниците в клуба научиха какви са правилата за обслужване, какви услуги се предлагат за деца и проследиха пътя на книгата в библиотеката. 

В Интерактивната зала, в приятелски кръг около импровизиран огън, малчуганите се представиха, споделиха своите любими занимания, какви домашни любимци отглеждат и какво желаят да им се случи през лятото. Разговорът ги предразположи и те с желание участваха в обичани игри, които повдигнаха настроението.

И тази година като доброволци се включиха Ваня Андонова и Савка Василева, позната сред малките като клоун Веселушко, която зарадва децата с ръчно изработена от нея пинята, приятна изненада в първия ден на клуба.

c