Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Съдът в Добрич призна глоба за Н.С., влязъл без EU "зелен сертификат" в заведение в Германия

Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно постановление на компетентните власти в гр. Бремерхафен, Германия, с което е наложена глоба на български гражданин.

Българският гражданин Н.С. е санкциониран за това, че на 3 декември 2021г., в гр. Бремерхафен, е влязъл в заведение без да покаже удостоверение за цялостно ваксиниране или за преболедуване от COVID-19, изискуемо по закон. Деянието е квалифицирано като административно нарушение по Закон за административните нарушения, Наредба за предпазване от коронавирус на провинция Бремен и Закон за предпазване от инфекции. С постановлението, влязло в сила на 22 януари 2022г., на българския гражданин, е наложена глоба от 150 евро, като са му били възложени и процесуалните разноски в размер на 28.50 евро.

Делото в Окръжен съд – Добрич е образувано след изпратено от германските власти искане за признаване на постановената финансова санкция. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и българският гражданин следва да плати 349 лева, равностойни на общата санкция от 178.50 евро.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

източник: Пресцентър на Окръжен съд - Добрич

c