Бизнес Водещи новини Добричка Общество

АПИ: Близо 16,5 км от път Лясково – Добрич ще бъдат основно ремонтирани

В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 г. е предвидена подготовката на обществена поръчка за проектиране и строителство /инженеринг/ за основен ремонт на над 16,4 км от третокласния път III-7105 Лясково – Козлодуйци – Добрич. Третокласното трасе е основна пътна връзка на селата Пчелник, Балик, Житница, Лясково, Козлодуйци, Крагулево, Черна и Камен с областния център Добрич.

От ръководството на Агенция “пътна инфраструктура” подчертават, че целта е трайно да се възстанови технико-експлоатационното състояние на третокласната отсечка и значително да се подобри пътната безопасност и комфорта на пътуващите.

Протест заради лошия път Добрич – Лясково, живеещите в района готови на гражданско неподчинение

Какво предстои

Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, по-добро отводняване, нова пътна маркировка, знаци и осигурителни системи. Основно ще се ремонтира и мостовото съоръжение при 4-ти километър между селата Балик и Пчелник.

До началото на планираните ремонтни дейности

До изпълнението на основния ремонт третокласният път ще продължи да се поддържа по програмата за текущ ремонт и поддържане. За осигуряване на безопасното преминаване на шофьорите, по цялата дължина на пътя – 34,1 км, на пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Добрич е възложено изкърпване на компрометирани участъци от пътната настилка, както и почистване на избуяла крайпътна растителност – храсти, клони и др. Срокът за изпълнение на предвидените работи е до 30 август т. г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.